maandag 30 april 2012

vitra in milaan 2012

Ruim een week geleden kwam ik terug van een (zoals altijd) inspirerend bezoek aan de Salone del Mobile in Milaan. Ik heb weer zoveel mooie, originele en bizarre dingen gezien dat het even duurt dit alles te ordenen, zowel in mijn hoofd als in mijn computer....ik zal zeker de komende tijd regelmatig bloggen over de nieuwe trends, kleuren en materialen!!!
Ik wil graag weer beginnen met de stand van Vitra: Vitra presenteert dit jaar op de meubelbeurs in Milaan nieuwe producten die ontstaan zijn in samenwerking met Antonio Citterio, Hella Jongerius, Jasper Morrison, Ronan & Erwan Bouroullec en G-Star. Behalve de prachtige nieuwe ontwerpen is de stand van Vitra ook altijd weer een inspiratiebron wat betreft styling. 



Leuk idee van de standbouw zelf: alle wanden zijn geconstrueerd van opgestapelde transparante opbergboxen


Met HAL heeft Jasper Morrison de multifunctionele schaalstoel opnieuw geïnterpreteerd: HAL Ply met een zitschaal van gevormd multiplex in licht of donker eikenhout of in notenhout.



De Corniches van Ronan en Erwan Bouroullec creëren flexibele legplanken – net als kleine rotspunten in de natuur.


In de Vitra stand, maar overal op de beurs zijn in de styling duidelijke thema's te zien: vintage, planten en dieren....heeft vast te maken met de crisis: we trekken ons terug in de natuur en worden ons bewuster van de waarde van dingen, vintage items hebben een "ziel"


De poldersofa van Hella Jongerius in een prachtige nieuwe uitvoering. Voor de beperkte editie van de Maharam Polder Sofa combineerde Hella Jongerius zes stoffen uit de collectie van Maharam.



In de styling is veel vintage te zien. Een mooie mix van niet voor de hand liggende combinaties!



De Suita Sofa betekent een nieuwe fase in de samenwerking tussen Vitra en Antonio Citterio, die intussen al van 1985 dateert. Voor de eerste maal resulteert die samenwerking in een meubeltype, dat de in 1950 geboren Citterio op meesterlijke wijze mee gesculpteerd heeft: een moderne, tijdloos elegante sofalijn voor het thuisinterieur.





Veel "grapjes" in de styling


Meer over de nieuwe ontwerpen van Vitra vind je op hun site via deze link.

1 opmerking:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...